Kørselv til Bulgarien

By , January 4, 2015 09:04

Der er flere danskere med lejlighed i Bulgarien som har spurgt os om råd med hensyn til at køre i bil til Bulgarien. Vi har derfor samlet vore egne og andre danskers erfaringer i denne artikel.

Den korteste tur fra den dansk/tyske grænse i Danmark til Sortehavet er 2.600 kilometer og tager ca. 33 timer at gennemføre når hastigheds begrænsningerne overholdes i de enkelte lande. Vi anbefaler at have en GPS i bilen, som gør køreturen mere behagelig.

 

 

Beskrivelse af ruten.

Nedenfor er nævnt de større byer som passeres i de enkelte lande under køreturen.

Tyskland: Hamborg – Hannover – Braunschweig – Magdeburg – Leipzig – Dresden. Tjekkiet: Teplice (grænseby mellem Tyskland og Tjekkiet) – Prag – Brno. Slovakiet: Bratislava. Ungarn: Gyor – Budapest – Kecskemet – Szeged (grænseby mellem Serbien og Bulgarien). Serbien: Novi Sad – Beograd – Nis – Dimitrovgrad (grænseby mellem Serbien og Bulgarien). Bulgarien: Sofia – Plovdiv – Stara Zagora – Karnobat – Bourgas.

 

 

Kommentarer til ruten

Der er flere vejarbejder mellem Leipzig og Dresden hvor hastigheds begrænsningen er 80 km. Der er et vejstykke syd for den tyske grænse og nord for Prag som stadig ikke er motorvej. Motorvejen fra Prag mod Brno er renoveret betonvej som giver en del støj. Da Serbien ikke er medlem af EU, vil du ved grænsen blive bedt om at vise pas og ofte vil de også undersøge bilens dokumenter.  Vi anbefaler at overholde færdselsreglerne i Serbien. Flere danskere er blevet stoppet for små forseelser og har modtaget store bøder som opkræves på stedet. Landevejen udenom Sofia er i dårlig vedligeholdelses stand. Der er landevej mellem Stara Zagora og Karnobat.

 

Overnatning

Du har mulighed for at gennemføre turen med en overnatning omkring Budapest i Ungarn, som ligger ca. på halvvejen. Ønsker du at benytte lejligheden til at opleve mere af Østeuropa vil et stop i Prag og eller Sofia være gode muligheder.

Den nemmeste er at booke et hotelværelse ved at søge på internettet eventuelt hjemmesiden  www.booking.com Vi har selv overnattet på Malom hotel i Kiskunfelegyhaza, som ligger ca. 120 kilometer syd for Budapest. Her er mulighed for at parkerer bilen i hotellets baggård, hvor porten bliver låst om natten. Der er ingen restaurant men personalet er behjælpelig med at bestille mad ude i byen som bliver bragt til hotellet.

 

Vejskat

 

Der betales vejskat i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn  i alt ca. EUR  55. Skatten betales ved grænseovergangen i forretninger med reklameskilte hvor det står vignetta, eller på tankstationer med kreditkort.  Vignetten for Tjekkiet og Slovakiet kan købes på en gang.

I Serbien betales vejskatten dog ved betalingsanlæg på motorvejene. Det vil være god ide at have kontanter med i EURO til betaling af vejskatten og gerne små sedler eller mønter, idet du kan risikere at få byttepenge tilbage i den lokale mønt. I Serbien kan du dog bruge Mastercard ved betalingsanlæggene.

 

 

Alternativ rute.

En alternativ rute til Bulgarien er Hamburg – Hannover – Kassel – Munchen – Salzburg – Ljublania – Zargreb – Beograd  og videre gennem  Serbien til Bulgarien. Det er en meget flot køretur igennem Østrig, men også en del vejarbejde at tage højde for.

 

Vejafgifter på motorveje i Bulgarien

I Bulgarien er der ca. 400 kilometer motorvej og biler skal købe et mærkat for at måtte køre på motorvejene i Bulgarien.

Mærkaterne kan købes i forretninger når du har passeret grænseovergangene. Se efter skilte navnet vignetta. Mærkerne bliver også solgt på en række tankstationer .

Der er 3 forskellige kategorier: 7 dage koster 5 €. 1 måned som  gælder en kalendermåned fra udstedelsesdatoen koster 13 €. Års mærkat gælder til 31.1 året efter og koster 34 €.

 

Vejafgifter på broer

Der er broafgift over Donau ved grænseovergangen mellem Bulgarien og Rumænien: Bro Pris for Ruse-Giurgiu koster  7 €.

 

 

Dokumenter til ferien

Grønt forsikringskort – Rødt forsikringskort – Rejseforsikring – Pas – Gult sygesikringsbevis – Kørekort – DK skilt – Original registreringsattest eller Del 1 – hvis du har den nye model fra 5.12.2005. Det er muligt at købe en kopi af den originale registreringsattest på det nærmeste skattecenter. Attesten koster DKR 50.

Det kan også være at du vil få brug for dyrepas – pillepas og kreditkort.


 

Bøder- promillegrænse – lygtetænding – vigepligt

Bøder skal IKKE betale direkte bil politiet, men sammen dag som bøden udstedes evt. ved bank overførsel.

Det er forbudt at tale i håndholdt telefon, mens du kører bil.

Promillegrænsen er 0,5.

I perioden 1. november til 1. marts skal alle biler i dagtimerne som minimum køre med nærlyset tændt.

Sporvogne har altid forkørselsret.

 

Skiltning

 

Vejskilte følger internationale standarder. Bynavne er skrevet på bulgarsk med kyrilliske bogstaver og i de større byer ligeledes på latinsk.

Vi anbefaler at at have et landkort med, hvor byer og navne er angivet med det kyrilliske alfabet såvel som med det latinske.

 

 

Hastighedsgrænser

Bymæssig bebyggelse 50 km/t.

Landevej, personbil og auto camper 90 km/t , Landevej, personbil m. campingvogn/ trailer 70 km/t

Motorvej, personbil, auto camper 130 km/t , Motorvej, personbil m. campingvogn/ trailer 100 km/t

På nedenstående link kan du læse mere om bødens størrelse ved overtrædelse af hastighedsgrænserne.  Bøder

 

Parkering

I storbyerne er der blå parkeringszoner. Du kan købe parkeringsbillet fra automater. Det flere steder desuden muligt at betale parkering over SMS. Du skal sende en besked med bilens registrerings-nummer til 1356.

Når du modtager en bekræftelse, betales mellem 1til 2 BGN i timen, (4 til 8 danske kroner i timen).  Du får endnu en besked inden SMS-parkeringen udløber, så du har mulighed for at forlænge din billet.

 

 

Dæk

Det er forbudt at køre med pigdæk. Snekæder kan blive påbudt ved skiltning, og derfor bør du have kæderne med i vinterperioden. Ved kørsel med snekæder er makshastigheden 50 km/t.

 

Benzin

Der kan tankes Blyfri benzin 95 og 98 samt diesel på de fleste tankstationer i Bulgarien. Indførsel af benzin i reservedunk er forbudt.

 

Sikkerhedssele

Brug af sele på for- og bagsæde er påbudt. Børn skal være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets alder, størrelse og vægt i henhold til EU-mærkning.

 

Obligatorisk udstyr i bilen

Advarselstrekant  – Førstehjælps kasse- Ildslukker- Gul sikkerhedsvest til alle.

 

Valuta og kreditkort

Valutaen i Bulgarian er Lev BGN, flertal Leva. 1 Lev BGN = 100 stotinki. Sedler findes fra 2 til 100 BGN, mønter fra 1 til 50 stotinki og 1  Lev.  1 Lev er ca. 3,80 DKR.

Hvor der skiltes med det, kan du bruge: American Express, Diners, Eurocard/Mastercard, Visa. Det er dog stadig mest almindeligt at betale med kontanter. Du kan benytte kreditkort i hæveautomater, som findes i alle større byer. Du kan max. hæve BGN 400 om dagen.

 

 

Toldregler

Der er ingen begrænsning på, hvor stor en mængde varer købt i et andet EU-land, du må indføre i Bulgarien, så længe det er til eget forbrug. Bulgarien har dog fastsat nogle vejledende grænser for alkohol og tobak. Hvis disse overskrides, skal du kunne bevise, at varerne er til eget forbrug.

Vare mængde købt i et andet EU-land , Spiritus over 22% eller 10 liter, Vin 20 liter , Cigaretter eller 800 stk., Cigarer eller 200 stk., Tobak 1000 g.

Du må indføre fødevarer til eget forbrug.

Du må max. indføre op til 60 g guld- eller platinium smykker og op til 300 g sølvsmykker. Overstiges dette skal smykkerne deklareres.

Ind- og udførsel af valuta over 10.000 euro skal deklareres hos toldmyndighederne.

 

Har du nogle kommentarer til vores artikel hører vi gerne fra dig.

No Responses to “Kørselv til Bulgarien”

 1. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  https://clck.ru/LhYMM
  https://clck.ru/LhVhp
  https://clck.ru/LhWaY
  https://clck.ru/LhWxJ
  https://clck.ru/LhVBg
  https://clck.ru/LhZ9e
  https://clck.ru/LhVvq
  https://clck.ru/LhXgX
  https://clck.ru/LhUpN
  http://bit.ly/2FioqQm
  https://clck.ru/LhZBW
  https://clck.ru/LhUgg
  https://clck.ru/LhYMP
  https://clck.ru/LhY3B
  https://clck.ru/LhVhL

 2. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  https://clck.ru/LhYrL
  https://clck.ru/LhVRg
  https://clck.ru/LhVDt
  http://bit.ly/37Ex0oy
  https://clck.ru/LhVvq
  https://clck.ru/LhVRk
  https://clck.ru/LhYRH
  https://clck.ru/LhV85
  https://clck.ru/LhXHr
  https://clck.ru/LhUmj
  https://clck.ru/LhVVk
  https://clck.ru/LhVLy
  https://clck.ru/LhXDL
  https://clck.ru/LhY6L
  https://clck.ru/LhYJk

 3. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  http://www.michaelkorsoutletin.com/michael-kors-bedford-c-1-html/?unapproved=35640&moderation-hash=69e7d26743418326cada9ed24981cf2f#comment-35640
  http://www.atelier7coiffure.com/coopbeaute/?unapproved=110474&moderation-hash=6899f87c215e7178d62a9efbe63c02de#comment-110474
  http://www.circuloblanco.com/fotos-taller-tecnico-de-iluminacion-artificial/?unapproved=114216&moderation-hash=2edc2cb273f4485889fd4d4185d13a06#comment-114216
  http://www.m-w.pp.ua/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8b-%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0%d1%85/?unapproved=221&moderation-hash=6cdbf7c405664d60e1aa08adcbc82f35#comment-221
  https://www.smxl.it/hello-world/?unapproved=140&moderation-hash=2bd55f0043ab82a40d09d956f11ca869#comment-140
  http://www.vandergucht.eu/contact/mapsbackground2/?unapproved=14921&moderation-hash=92714915bbc110fa72f392c53a49da78#comment-14921
  http://psh.com.br/vendedor-externo/?unapproved=52835&moderation-hash=e539122d083a74d58436d45a83106ca6#comment-52835
  https://au.bearing-news.com/releasing-the-power-of-skf-knowledge-engineering/?unapproved=58105&moderation-hash=f5e349f608386b62b4e04c19f63e7869#comment-58105
  http://gmduo.com/home.php?mod=space&uid=46239
  https://www.fandfw.com/blog/how-big-is-texas/?unapproved=11152&moderation-hash=045d67e9df1d27ec27757b75031fd0d1#comment-11152
  https://proservice.kiev.ua/remont-fenov/comment-page-5/?unapproved=220732&moderation-hash=b76a0c3130b809661cfdea9315f75a0c#comment-220732
  http://www.heavymedia.org/resuscitating-my-blog/?unapproved=38466&moderation-hash=7906b9a1d2800d2cd2552704327d8ea9#comment-38466
  https://www.gcsdstaff.org/roodhouse/?p=3691&cpage=1&unapproved=606061&moderation-hash=1ba47d52bddafd7e4c0b9cd5fc7d1e67#comment-606061
  https://planarheaters.com/product/a-2760-coolant-circulation-pump-12v/?unapproved=1040&moderation-hash=cd4b267aa5271c834e63d4e963f67a28#comment-1040
  http://216.250.104.34/home.php?mod=space&uid=166971

 4. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  https://atlantaheatingandairconditioning.com/blog/tips-for-buying-a-new-ac-unit/?unapproved=2402&moderation-hash=63b08789e743398efd0f01d6b9812e74#comment-2402
  http://delusprops.com/guestbook/index.php?mode=3&post_id=333435
  https://rotarushow.ru/7-ways-to-keep-the-winter-blues-at-bay/?unapproved=19284&moderation-hash=f7cbb1a1a2aeab41dd005ad531e4cc3c#comment-19284
  http://peerlessphotography.com/uncategorized/1920s-themed-nashville-destination-wedding/?unapproved=218&moderation-hash=a3e3a800c8451a3e83c9d11c3ffde7e0#comment-218
  http://westcoastswing.bloggg.pl/2014/12/08/szkoly-tanca-wcs/?unapproved=43517&moderation-hash=339316d39fdc3929c5e67cc75cf0ab22#comment-43517
  https://www.turgutlu-bilgisayar.com/turgutlu-tablet-tamir-servisi.html?unapproved=78882&moderation-hash=e9b289751e1e612b8cd11ec6e8d86000#comment-78882
  https://www.horizonhealthcare.org/newwoonsocketclinic/?unapproved=166840&moderation-hash=1816e845a8575a08acdf74461866faf0#comment-166840
  https://www.monsaproducciones.com/el-retrato-un-momento-de-verdad/?unapproved=35634&moderation-hash=a0aa23d63e0398e6354e08473362d5d2#comment-35634
  https://www.taxhelpmd.com/blog/want-to-make-your-old-debts-disappear/?unapproved=871&moderation-hash=be9e8073a5987c1d4d3b5b10da26b94f#comment-871
  https://rocketpilots.com/personal-injury-lawyer-seo/?unapproved=37149&moderation-hash=6c2dea732d8ac8fe9c616b054a956a1b#comment-37149
  http://loviisanvanhatvalokuvat.fi/haavalokuvaus/?unapproved=38176&moderation-hash=7e0b25af075258ef8d0ba243d2781497#comment-38176
  http://xn—-7sbmatugdkfphym2m9a.xn--p1ai/nastrojka-emulyatora-genymotion.html?unapproved=11778&moderation-hash=8f598e6d26c9c14c9b340e7e5f469194#comment-11778
  http://www.shuaji666.com/home.php?mod=space&uid=58061
  http://biotechmd.org/2012/07/06/the-outlook-is-improving/?unapproved=41309&moderation-hash=e91ac2f3a22650d137905201bd9ec7aa#comment-41309
  http://ammontijo.com/wp/blog/2019/03/09/rifas-modelscala-2019/?unapproved=5632&moderation-hash=df96d68dd9479a8659a28a79674177ae#comment-5632

 5. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  http://forum.opencart-destek.com/konu-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0.html?pid=98386#pid98386
  http://katzpilates.com/new-beginners-class-in-hackney-downs-studios/?unapproved=71829&moderation-hash=3bd7647532f991d2fbc41fd9e16f9b44#comment-71829
  https://jeune-nation.com/vid/intervention-de-francois-ferrier-au-xxie-forum-de-la-nation-video.html?unapproved=151100&moderation-hash=84e9cb6b226f91c7995d83589cc31ca8#comment-151100
  http://forum.gw2mb.com/viewtopic.php?f=1&t=45220
  http://lifecarepando.com/walk-aides-made-at-lifecare/?unapproved=30866&moderation-hash=4ccdc9cfc750a78081ec31c72cba3919#comment-30866
  http://anapa-beauty.ru/muzhskie-strizhki-i-pricheski-2016-anapa/?unapproved=8551&moderation-hash=c7adaf60aee3850e3e7d262af09e4cd9#comment-8551
  http://www.pkhambaravi.ee/?id=18529
  http://www.doceupwd.com/?unapproved=42621&moderation-hash=1906b2d81026f3be91bd0ff60af07523#comment-42621
  http://nidiaartecor.com.br/toalha-de-rosto/?unapproved=6043&moderation-hash=398ca32083503dc10c373cdc56b9371a#comment-6043
  https://ayrshirewarhammerenthusiasts.com/forums/topic/%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%88%d0%be-%d1%81%d0%bc%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%82%d1%81%d1%8f-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0-2/
  https://www.cyberzwerge.de/produkte/guenstige-baby-und-kinderbetten/?unapproved=42247&moderation-hash=01d383b994b28ae0a60b9a51a93420a4#comment-42247
  https://fujikocafe.blog.ss-blog.jp/2015-11-29-1?comment_success=2020-01-06T13:18:27&time=1578284307
  https://lederzentrum.pl/czeste-pytania/kolory-tapicerek/saab.html?unapproved=22168&moderation-hash=b2be5aa0ee4fb1e04e01fef896ad1bdc#comment-22168
  http://www.men.net.in/author/charlesles/
  http://freerollpokerclub.ru/viewtopic.php?f=19&t=30&p=378#p378

 6. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  https://www.jacksonsmusic.com/2016/08/jacksons-music-adds-online-bandorchestra-instrument-rentals/?unapproved=28&moderation-hash=235a162157ff99a0b5940d67703eaf92#comment-28
  https://www.parkhillhealthcare.co.uk/blog/2019/04/16/welcome-the-the-blog/?unapproved=597&moderation-hash=59b23ce021b3fb17bb8716eb88bea3cc#comment-597
  https://id.zobra.info/s-iron/browse-mekanik-keyboard-a4tech-bloody-b975#c8286
  https://olestnicah.ru/materialy/derevo/lestnicy-na-vtoroj-etazh-derevyannye-182?unapproved=24004&moderation-hash=fa675326217e4269c6eeb18c58b02ffe#comment-24004
  http://hutanindonesia.com/redd-agency-hopes-for-committed-new-govt/?unapproved=23631&moderation-hash=3852238fe13768c37d75c33b863f7089#comment-23631
  http://www.snapdragonconsulting.co.uk/ah-ha-norwich-growing/?unapproved=46451&moderation-hash=3ff73943305ee592dcd7bffd2d206577#comment-46451
  http://www.dentsuinnovak.com/?unapproved=55831&moderation-hash=678f68b2d0b2c521e1ae1228515342fc#comment-55831
  http://dreammtn.services/been-too-busy-to-make-a-real-post/?unapproved=68398&moderation-hash=98147b606e373bb1bbf1f4581e321ec3#comment-68398
  http://www.doceupwd.com/?unapproved=42621&moderation-hash=1906b2d81026f3be91bd0ff60af07523#comment-42621
  https://www.chhlin.com/how-to-enhance-content-marketing-campaign/?unapproved=385&moderation-hash=61f46b47e3357814ea336680ed728194#comment-385
  http://probiovest.ru/reviews/?unapproved=89036&moderation-hash=b76cee6e25e1a84701207f21d425788e#comment-89036
  https://futuragym.ro/blog/cum-iti-alegi-antrenorul-personal-de-fitness-care-sa-te-motiveze/?unapproved=647&moderation-hash=aa3e3019360d692024c667c9a6a632f1#comment-647
  http://allforums.com.ng/showthread.php?tid=308647&pid=598501#pid598501
  https://www.tcgpr.com/popular-posts/cinema-tower-condominiums-white-night-welcome-home-gala/?unapproved=137&moderation-hash=4ded5f65adb5fecc3336ba40aa8384bc#comment-137
  http://freealt.net/2008/02/12/idisk-kto-zanyal-moe-mesto/

 7. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  http://www.artplaneta.ru/turetskie-serialy/334-simfoniya-lyubvi
  https://www.socalcriminaldefenselawyer.com/2010/12/15/penal-code-594-vandalism-explained/?unapproved=38710&moderation-hash=09fe808351a14071f3b0c99eead49d74#comment-38710
  http://forum.tuningpc.cz/viewtopic.php?f=78&t=149960
  http://www.conofreymd.com/blog/uncategorized/welcome/?unapproved=22118&moderation-hash=bb5a320df4d09e516394f20a6e832135#comment-22118
  https://www.snapfish.co.uk/blog/spooktastic-halloween-photos/?unapproved=73232&moderation-hash=1bda16944b9d31d2fc6207995185d017
  http://blog.silentiumdesigns.com/2011/12/welcome-to-gkg-nets-blog/?unapproved=17702&moderation-hash=21cce61a7d4cbe2700062b836f4422e9#comment-17702
  http://www.lawatt.com/post-hole-digger-machine.html?unapproved=81279&moderation-hash=c57969c971148c543500900a9e187147#comment-81279
  http://www.michaelkorsoutletin.com/michael-kors-bedford-c-1-html/?unapproved=35640&moderation-hash=69e7d26743418326cada9ed24981cf2f#comment-35640
  http://www.fashiondecor.net/armored-door-designs-by-agatha-ruiz-de-la-prada/?unapproved=7945&moderation-hash=72278bda5bbc12a4e1aaafb83b20807c#comment-7945
  http://poliklinika09.ru/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%8e%d1%89%d0%b8%d0%b5-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8/?unapproved=8959&moderation-hash=f84b9ace9e9205069db5bff70fda0ef4#comment-8959
  https://zlatkickboxing.ru/dlya-glavnoy/chempionat-full-kontakt-s-lou-kikom.html?unapproved=2374&moderation-hash=9e6dce1e362bf43a20a82e610e407c3d#comment-2374
  http://geciktiricispreyler.com/sisli-delay-sprey-krem/?unapproved=47078&moderation-hash=79a8745698e861d3c2c9990e21cf80d6#comment-47078
  http://savinich.ru/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bc-%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%b5-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%80/?unapproved=30636&moderation-hash=6a18eaf96c2e86b18018a83132a70562#comment-30636
  http://www.puneointrebare.info/?unapproved=289952&moderation-hash=c3226d54a6505c51ea6462d761cd5891#comment-289952
  http://anastasia.zvyagina.com/wi-fi/?unapproved=58798&moderation-hash=3192e250fcaf02cb83e65cdd1208a4f5#comment-58798

 8. Charleswax says:
  Your comment is awaiting moderation. This is a preview, your comment will be visible after it has been approved.

  Хорошо смотрится реклама, где максимально используется окружающее пространство
  http://juristauto.com/ustroistva/detskij-remen-bezopasnosti.html?unapproved=847&moderation-hash=4a38b4e23feb824f288b59727c43870a#comment-847
  http://livingessentially.ca/nhp-natural-health-products/?unapproved=39553&moderation-hash=2dc8fa5aac694420dc4323f90dc859b3#comment-39553
  http://www.kochiindex.com/author/charlesraw/
  https://antkz.ru/2019/09/14/linepithema-humile/?unapproved=127&moderation-hash=73e5f83142d7981ef6e0c7a50f80be2d#comment-127
  https://www.bigdoctors.com/%d0%ba%d0%b0%d0%bf%d1%83%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%8f-%d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b0/?unapproved=26935&moderation-hash=bb77d98319ca2bf61178c596d9b50c2a#comment-26935
  http://444it.com/space-uid-857642.html
  http://salati-vse.ru/salat-iz-govyazhego-serdca/?unapproved=158791&moderation-hash=f1fe8eb44e0fb2c592449fe22ff57ae0#comment-158791
  https://cosmetics1.ru/product.php?t_id=1181
  https://cyourad.com/author/charlessmunk/
  https://www.jaigurudeva.it/thecreativenetwork/la-creativita-nellarte-comico-umoristica-_-intervista-ad-arianna-porcelli-safonov/?unapproved=3139&moderation-hash=c48c0c227e0be734205bf9313e273c86#comment-3139
  http://carmacreations.com/?unapproved=47170&moderation-hash=6594d51b05b0a231e33e69b3158ff02b#comment-47170
  http://game-technologies.ru/take-me-out-of-country-5/?unapproved=307&moderation-hash=60de21322fc847a3ba84ab5083e827cd#comment-307
  http://www.e-tahmin.com/members/ghusil.html
  http://www.kochiindex.com/author/charlesraw/
  http://acturnov.com/2017/10/01/turnovsti-atleti-za-hranicemi/?unapproved=42864&moderation-hash=95478733b918172984cc55aa7f58c90e#comment-42864

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy