Nye sygesikrings regler for danskere – som tager på ferie til Bulgarien

By , February 9, 2014 21:06

Fra 1. august 2014 er sundhedskortdu ikke længere dækket af det gule sygesikringskort, på din ferie til Bulgarien. Fra denne dato, skal du huske at have det blå EU-sygesikringskort med.

 

  • EU-sygesikringskortet dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling.
  • Kortet dækker både akut sygdom/tilskadekomst og såkaldt ‘behovsbestemt sygehjælp’. Her er det er lægen, der afgør, hvilken behandling der er nødvendig under opholdet, hvilket bl.a. afhænger af hvor længe du skal opholde dig i landet, og hvilken behandling der er tale om.
  • EU-sygesikringen dækker kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Dermed dækker EU-sygesikringen normalt ikke behandling på private hospitaler eller klinikker.
  • EU-sygesikringskortet er et bevis på at du har ret til de samme ydelser, og på de samme vilkår, som borgerne i det land, du opholder dig i.
  • Du vil i Bulgarien komme til at betale et honorar til lægen. Hospitalsopholdet vil være gratis, men du vil skulle betale for visse forbrugsvarer på hospitalet.

Køb en rejseforsikring hvis du vil være på den sikre side

Efter at have boet i Bulgarien i mere en 8 år, vil jeg anbefale at du tegner en rejseforsikring, såfremt du vil undgå at få en “økonomisk overraskelse” på din ferie ved sygdom. Lægerne i det Bulgarske sygehusvæsen er meget dårlig aflønnet, og det forsøger de at kompenserer for, ved at forlange en meget høj egen betaling for udlændinge.

Hvis du kommer i den uheldige situation at skulle hjemtransporteres, er der med det blå EU-sygesikringskort, ligesom det har været tilfældet med det gule sundhedskort siden 2008, ingen dækning.

Du kan købe en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab, evt. spørge hos flyselskabet, når du køber dine billetter, eller tjekke Gauda eller Europæiskes tilbud.

Sådan bestiller du det blå sygesikringskort

Det blå sygesikringskort fås gratis hos kommunen, og du kan bestille det ved at klikke på følgende link, og logge ind med dit NemID

Bestil EU-sygesikringskort (Det blå kort)

Leave a Reply

Panorama Theme by Themocracy